0552 456 50 53
Biz Kimiz Duyurular Bize Ulaşın
Rize Tours olarak 17 yılı aşkın bir süredir Rize yayla turları, günübirlik karagöl, ayder, uzungöl, batum'a vip turlar düzenliyoruz. Sizler için en uygun fiyata konforlu hizmet veren bölgenin lider A sınıfı seyahat acetesi. Firmamız uzman şöför kadrosu, güvenilir bakımlı son model araçları, konusunda uzman tur operatörleriyle sizlere en kaliteli hizmeti sunar. Ofisimiz şehir merkezinde olduğundan bizlere kolayca ulaşabilirsiniz. Rize Merkez Atatürk Caddesi No: 406

15 Eylül 2017 Cuma

GÜNÜBİRLİK AYDER TURU

Bölgenin hizmette yüksek könförlü ultra kaliteli A sınıfı seyahat acentası Rize Tours Günübirlik Ayder Turu programı ile yine karşınızda. (Ayder Yaylasına Günübirlik veya Konaklamalı VİP Turlarımız Vardır) Bu Turun içeriğinde sadece Ayder yaylasımı var? Tabiki de hayır. Geleneksel olarak yaptığımız Günübirlik Ayder Turumuzu; Fırtına Deresi üzerinde bulunan Tarihi Taşkemer köprüler, Zipline (Tel Üzerinde Uçma Aktivitesi), Şenyuva (Çinçiva), Palovit Şelalesi, Zilkale gezileri ile daha da zenginleştirmiş olduk.

AYDER YAYLA TURUNA NASIL KATILABİLİRİM? 

Yapmanız gereken şey 0552 456 50 53 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmak. Tura katılmadan 24 saat öncesine kadar acentamıza uğrayarak ücretinizi ödeyebilirsiniz veya eft/havale/ mail order ile ödeme imkanı sunuyoruz sizlere. İptal durumunda 24 saat öncesine kadar tarafımıza bildirmeniz yeterli aksi halde iptal iade yapılmamaktadır. Unutamayacağınız anılar ve fotoğraf kareleriniz olacak turlarımızda sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyarız..

Not: Günübirlik Turlarımız Rize ve Trabzon Kalkışlıdır. Trabzon Kalkışlı Tur Fiyatı ve Bilgisi İçin Bizlere Ulaşın.

Kalkış Saati
Rize'den: 08.00 - 17.30
Trabzon'dan: 07.00 - 18.30
Tel No: +90 552 456 50 53

Rize Merkez Kalkışlı Ayder Tur Ücreti Kişi Başı ? TL

TURA DAHİL OLANLAR

- Ulaşım
- Müze girişleri ve Ören Yeri Girişleri
- Rehberlik Hizmeti

TURA DAHİL OLMAYANLAR

- Yemek
- Ayder Milli Park Giriş Ücreti

- Tur Başlangıç Saati : 09:00
- Tur Bitiş Saati : 18:00


GÜNÜBİRLİK AYDER YAYLASI TUR PROGRAMI

Rize Merkezde bulunan çaydanlık heykeli önünde siz değerli misafirlerimizi karşıladıktan sonra Ayder Turu için hareket ediyoruz. Karadeniz sahil şeridi üzerinde bulunan Çayeli, Pazar,  Ardeşen ilçelerinden  son olarak Atmaca Heykeli yanında son katılımcılıları aldıktan sonra  karşımıza Kaçkar Dağlarını aldığımız muhteşem manzara ile Fırtına Vadisine giriyoruz. Vadinin muhteşem doğal ambianzı eşliğinde ilerlerken etrafımızda bulunan, birbirinden uzak Rize mimarisi ile süslenmiş evleri görünce çok etkileneceksiniz.

Fırtına Vadisi üzerinde turumuzun ilk mola noktası olan Timisvat Köprüsü (Osmanlı Köprüsü)'nde duruyoruz. 18.yüzyılda osmanlılar tarafından yapılan Timisvat Köprüsünün zemini taş döşemeli, korkulukları ve gövdeside kesme düz taştan yapılmıştır. Köprünün ihtişamında fotofraf çektirebilir ayrıca kalp rahatsızlığınız yoksa Zipline (Tel üzerinde uçmak) aktivitesine de katılabilirsiniz. Kaz uçarda Laz uçmaz mı?

Vadi boyunca devam ederek Rizenin en az nüfuslu, bir o kadarda bozulmamış yapısıyla otantik Çamlıhemşin ilçesine çok kısa uğradıktan sonra yolun sağından Çat Vadisine giriyoruz. Aracımızla dere boyu muhteşem manzara eşiliğinde yavaş yavaş ilerlerken karşımıza bir çok televizyon dizi ve sinemalarının çekildiği Şenyuva Köyü çıkıyor.

Çinçiva kahvesinde Şenyuva Köprüsü manzarası ile enfes organik çayın tadına bakarken, günün en güzel karelerini fotoğraflayarak bu anı ölümsüzleştiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika olarak ayırdığımız Şenyuvadan ayrılarak devam ediyor ve Zilkale'ye geliyoruz. Ayder Turu Tabi Zilkale'ye gelmeden Kaleyi ilk gördüğümüz noktadan aracımızı durduruyor ve fotoğrafını çekiyoruz.

Zilkale denizden yaklaşık 750 metre yüksekliktedir. Vadinin beline kurulduğundan aşağıdan akan fırtına deresinden yüksekliğide tam 100 metredir. 14. yüzyılda Rumların Kommenos Krallığı döneminde yapılan Zilkale üzerine çıktığınızda kendinizi adeta bir kartal yuvasında hissedeceksiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Türkiyenin en görkemli Kalesi Zilkale seçilmiştir. Zilkaleyi yılda yaklaşık 400 bin kişi ziyaret etmektedir. Zilkaleden ayrılıyoruz yolumuza devam ederken buseferki durağımız Palovit Şelalesi.

Karadenizin en yüksel debili şelalelerinden olan Palavit Şelalesi 15 metre yüksekten akmaktadır. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde, etrafı tamamiyle gür ormanlarla kaplı olan şelaleyi karşısında bulunan plartformdan izleyebiliyor dileyen misafirlerimiz köpük köpük akan çağlayanın altında oluşan gölün kenarına inebilirler. Palovit Şelalesinde yaklaşık 30 dakika kaldıktan sonra geri dönüyor tekrar Çamlıhemşin ilçesine geliyoruz.

Buradan Hala deresi boyunca Ayder Yaylası yoluna giriyoruz. 30 dakikalık mis kokulu cennet yeşili ladin ormanları arasında çağla aktürk derenin gür sesi altında yaptığımız yolculuktan sonra bütün ihtişamıyla  karşımızda dünyanın en güzel yerlerinden olan Ayder Yaylası çıkıyor. Ayder Yaylasında bizleri tulum ile oynanan horon halkaları karşılıyor.

Denizden 1220 metre yükseklikle bulunan  Ayder Yaylası içerisinden geçen Kavrun deresi, etrafını kaplayan çam ormanları ile bölgenin oksijen deposu durumuda. Gelintülü Şelalesi, Kalegon ve Treekink parkurunda yürüyüşlerle şehrin sitresini ve negatif elektriğini toprağa veriyoruz. Ayder'de yemek yiyebileceğiniz rize köy pazarı yöresel ürünlerin tadına da varabilirsiniz.

Saat 18 civarında Ayder Turumuzu sonlandırıyoruz ve geldiğimiz yol güzergahından Rize'ye dönüyoruz. Bir sonraki Rize Tours organizasyonunda buluşmak ümidiyle hoşçakalın.

COVİD-19 YASAL UYARI: Siz değerli misafirlerimizin sağlığı bizim için çok önemli Korona virüsüne karşı düzenli Dezenfekte çalışmalarımız devam etmekteyiz. Araçlarımız insan sağlığına zarar vermeyen ve Sağlık bakanlığı onaylı dezenfeksiyon ürünleri ile Sağlık bakanlığı onayı olan dezenfekte şirketleri tarafından ilaçlanarak detaylı şekilde ilaçlanıyor.

GÜNÜBİRLİK TURLARIMIZ COVID-19 İLKELERİNE TİTİZLİKLE UYULARAK YAPILMAKTADIR.